Čebulni test

Čebulni test
  1. PROBLEMSKO VPRAŠANJE

Katera voda je najčistejša?

 

HIPOTEZA

Naš problem je da moramo dokazati, katera voda je najčistejša oz. najbolj kakovostna. S tem ugotovimo katero vodo se splača kupiti v trgovini.

Poskusa smo se lotili na tak način:

MATERIAL

Potrebovali smo čebulice,epruvete in različne vode.

PRIPOMOČKI

Imeli smo 6 epruvet in pa 6 različnih voda ,ki smo jih nalili v epruvete in jih  označili s posamezno vodo. Imeli smo naslednje vode:

Voda kaplja

Voda z okusom(ZALA)

Voda ODA

Voda z milom

Voda iz pipe

Pustili smo jih dva tedna, med tednom pa smo vse tudi slikali in jim dolivali posamezno vodo. To smo si vse zabeležili in nato naredi poročilo.

 

 

RAZULTATI:

Voda KAPLJA

Pri tej vodi je čebulica pognala iz sebe ven korenine ,ki so bile bistveno večje od ostalih in to naju je zelo presenetilo. Dolge so bile kar 3 cm.

 

VODA Z OKUSOM

Pri tej vodi se skoraj nič ni zgodilo in naju ni nič presenetilo. Čeprav je čebulica pognala komaj vidne korenine naju ni to zmotilo. Na vrhu epruvete nabirala snov(mislim da sladkor). Mislim da je glavni problem sladkor ki je močno povečan od ostalih vod.

 

Voda ODA

Naslednja voda se ni prav veliko spremenila vendar je le čebulica počila in pognala korenine velikosti približno 1,5cm. Kar je prav vredu. Najino pričakovanje je bilo prav tako podobno.

Voda z milom

Pri tej vodi  čebulica ni pognala prav velike korenine,spodnji del čebulice je zgnil in voda je bila rjavo umazana.

VODA IZ PIPE

Voda iz pipe je uspevala dobro in naju ni nič presenetila. Iz čebulice je pognala zelo dolge korenine ki so merile približno 2 cm.

ŠPAR VODA

Pri tej vodi se ni prav veliko dogajalo ,čebulica je pognala eno samo korenino in naju je presenetilo kakšno vodo vsak dan pijemo.

POROČILO

Poskus je pokazal da ni vedno dobro piti najcenejšo vodo ki jo v trgovini prvo zagledamo. Tako kot vode s povečanim sladkorjem in z umetnimi aromami npr. Zala LIFE

HIPOTEZA